Canva Pro pro školy a neziskovky zdarma

článek je aktualizován k 9. 7. 2023 a zahrnuje aktuální podmínky aplikace Canva

Poloprofesionální grafický program Canva funguje ve zdarma verzi velmi dobře, ale v rozšířené verzi ještě lépe. Rozšířená verze Canva Pro nabízí mnoho vychytávek, tou nejlepší je z jednoho grafického formátu design jednoduše přelít do jiných formátů. Pokud jste dočetli až sem a netušíte, co je Canva, mrkněte na můj článek Canva – dělejte plakáty jako profík.

Canva Pro ušetří neziskovkám a školám tisíce ročně

Pokud jste vzdělávací nebo nezisková organizace, máte možnost získat prémiovou verzi Canva Pro zdarma. Ta stojí běžně necelých 12,99 dolarů/uživatel nebo 14,99 dolarů/max. 5 uživatelů  v týmu, což pro menší organizaci např. o 10 zaměstnancích může znamenat zhruba 7 500 Kč ročně. K tomu připočtěte ušetřený čas, nervy, případně honorář za profesionálního grafika.

Podejte si žádost o Canva Pro

Neziskové organizace se k žádosti dostanou přes stránku https://www.canva.com/canva-for-nonprofits/ , vzdělávací organizace pak přes stránku www.canva.com/education/.

Canva Pro pro neziskovky

Potřebujete pomoct?

Žádost o rozšířenou verzi Canva Pro pro neziskovky je jednoduchý formulář. Pokud potřebujete průvodce a chcete si být jistí, že jste vše vyplnili správně, neváhejte se mi ozvat. Ukážu vám možnosti rozšířené verze a poradím se správným používáním Canvy. Konzultace probíhá online přes nástroj Google Meet a trvá max. 60 minut.

Cena hodinové konzultace: 1 500 Kč

Mohu pro vás také připravit online kurz Canva pro začátečníky nebo i pro pokročilé v délce 4 hodiny, kde si osvojíte nejen ovládaní aplikace Canva, ale také základy grafiky, práce s barvami, formáty. Budeme se také věnovat možnostem na bázi umělé inteligence, které ještě více zjednoduší vaši práci s promo materiály, videi, prezentacemi a dalšími grafickými i audiovizuálními materiály. Kurz je interaktivní, plný průběžných úkolů. V ceně kurzu obdržíte také podrobný návod ke Canvě, záznam kurzu a pomoc se žádostí o Canva Pro zdarma. Na ceně kurzu se domluvíme, tak se neváhejte ozvat 🙂

Co umí Canva Pro oproti free verzi aplikace Canva

  • Nástroje „Magic“ na bázi umělé inteligence – psaní textů na bázi promptů (jako v ChatGPT), automatická tvorba prezentací z dokumentů, odstranění/retuše prvků z fotky, náhrada objektu na fotce jiným objektem, tvorba obrázků/fotek na základě textu/promptu (Text to Image), automatická synchronizace hudby s videem.
  • Možnost vytvářet si vlastní šablony dle grafiky organizace (používat vlastní fonty písma, barevné palety, loga). Ve free verzi je možnost nastavit si pouze 3 barvy, 1 logo a 1 typ písma.
  • Jedním klikem přelít formát (např. plakát 42 x 59,4 cm) do dalších formátů (např. průvodní fotka Události na Facebooku, čtvercový příspěvek na Instagram, prezentace, Instagram Stories a další). Ve free verzi musíte obsah překopírovávat do nových formátů ručně.
  • Filtrování šablon a prvků dle preferencí. Ve free verzi Canva se tím člověk musí prokousávat a složitě hledat, co potřebuje.
  • Odstranění pozadí u obrázků i videí.
  • Možnost stáhnout grafiku na transparentním pozadí, ve formátu .svg.
  • 1 TB úložiště oproti 5 GB ve free verzi.
  • Plánovač příspěvků na sociální sítě.
  • 500 automatických překladů vašich výtvorů oproti 50 ve free verzi.
  • Technická podpora 24/7.
  • 4 miliony+ obrázků, videí a audio souborů oproti 1 milionu+ ve free verzi. Už nemusíte dohledávat fotky v databankách, ale máte vše na jednom místě.
  • 610 000+ šablon oproti 250 000+ šablonám ve free verzi. Pozor, vysoce prokrastinační záležitost.

 

 

Štítky: , , , ,